Pissvader

Kom hem for en stund sen. Var & sag Halloween II efter en god tacosmiddag hos Madeleine! Nu har jag traffat tva svenskar till, varav en skaning! Aldrig fel ;) Kanns skont att ha traffat lite fler nu. 
Nu nar jag skulle kora hem fran bion var det OSREGN ute. Fick lite smatt panik, vagar var avstangda och sa vidare, men hem kom jag! Imorgon skulle vi till ett tivoli, fast storre, men far se hur det blir med det. Vet inte om jag ar speciellt sugen pa det i sant har vader!
Nu nar jag kom hem blev jag sa galet sugen pa glass, sa at mig ett par smaskalar av Cookies & Cream yoghurtglassen jag har i frysen. MUMS! Maste dock sluta ata massa glass & strunt mitt i natten. Haha! 
Vill egentligen sova, men ar inte trott.. Sa, sitter har for att forsoka bli lite trottare.
Funderar pa att kopa ett kontantkort imorgon, och stoppa i min mobil. Vill ha lite svensk kontakt, kanner att jag behover det.

(WHY did this happen just before I left, I think I am going crazy!)

Godnatt for mig.


S

Party people?

Just nu saknar jag att festa. Sitter har & tanker vad jag kunde gjort just nu... Naja! Nu ar jag har, lite annorlunda for en lordag (eller 50!), men man ska inte klaga. 
Idag har jag yrt omkring litegrann. Korde en runda imorse, kom helt fel, haha. Sen akte jag till gymmet. Testade en vag som jag akt pa innan, men fortsatte ratt langt pa den, och hamnade dar vi var pa Orientation. Lite kul :) Dar var jag pa Target & inhandlade lite kul!
Nu tvattar jag lite & ska snart traffa ett antal andra au pairer. Bio & kanske ut och ata. Far se vad det blir av denna lordagskvall :) 
Missade dock mamma idag, med att Skypea (kan man kalla det sa?!). Lite trist, men far forsoka imorgon! Fick nyss reda pa att jag tydligen ringer superbilligt till hemtelefoner i Sverige. Som ett lokalsamtal har ;) Det ar great!

Nu ska jag fortsatta mala mina naglar, haha.
Hoppas ni har det galet skoj for mig ikvall/inatt. Jag ar avundsjuk!


S

v. 1

Nu har jag varit hos familjen i en vecka! Kanns bra, men har ju inte riktigt borjat allting pa "allvar" an. 
Idag for vi till stranden efter jag varit ivag pa gymmet. Stranden vi skulle till var en bit harifran, vilket visade sig vara i Fairfield. Det ar staden dar Lisa, Meg m.m gar pa college! Superbra, for nu hittar jag dit med :)
Kandes skont att ligga pa stranden hela dagen, har fatt lite farg! Idag var det underbart vader, ca 20-25 grader, och inte den dar jobbiga varmen det varit tidigare. Sa vi stannade dar i ett antal timmar, sen for vi tillbaka. Jag hade lite planer med en annan svensk au pair ikvall, om att ga ut och kaka. Nar jag kom hem hade jag fortfarande inte fatt mejl tillbaka fran henne, sa ringde. Och visst, det blev en god middag ikvall med! Kanns skont att ha traffat nagon annan ocksa. Far nog sluta ata ute sa mycket bara, blir ju latt sa. Sen efterat fick jag enormt sug efter glass.. Och ja, jag kopte hem min forsta glass (!!!!) sen jag kom hit. Visst, jag har atit TCBY, men det ar inte samma sak. Nu ska jag ner och ata min forsta amerikanska glass sen jag kom! MUMS!

Imorgon vantar NYC! Lite shopping ska det allt bli. Lite? Njaee. Det far vi allt se ;)


Nu vantar glass & TV!


S

Transamerica

Godkvall (morgon for er, haha!)

Jag har nyss sett klart pa Transamerica, den filmen med hon fran Desperate Housewives. Helt okej, lite predictible faktiskt. Och avnjutit goooooda Kettle corn popcorn, som ingen hemma tycker om, haha! Sota & salta pa samma gang, mums. Sen har jag kommit tillbaka lite till kexen jag brukade ata har - supergoda! Sa de har ocksa intagits ikvall :)
Vill ga och sova nu, men ar inte alls trott. Tankte forsoka vakna i tid imorgon, och bege mig aterigen till gymmet. Kanns bra att ha borjat trana igen! 
Vardforaldrarna ar ivag nu fram till fredag, sa just nu ar jag helt ensam har hemma. Det lag en lon till i mitt rum idag nar vi kom hem efter vi shoppat. Skumt! Fick ju lon for tva dagar sen. Naja! Far se vad tanken var med de pengarna. 

Utforskade lite nytt ikvall... Korde langre pa en vag an vad jag tidigare gjort, och da hittade jag lite godstallen pavagen. Och sen hittade jag sushi pa Stop n Shop. Alltid bra att veta! Mums! Har varit sugen pa sushi nu ett tag, men inte blivit av att jag atit det. Imorgon kanske!

Jag ska forhoppningsvis till New York City i helgen! :) Shoppashoppashoppa. Galet underbart! Dock kanner jag att det kan nog vara svart att hushalla med pengarna har. Jag gor ju av med pengar hela tiden! Fast jag har bestamt mig for att inte shoppa mer klader tills jag kommit tillbaka till min ordinare storlek, haha! Man far ju ha sina mal!

Nej, nu ska jag forsoka ta mig ner i sangen och somna.... Eller nagonting!
Kan inte nagon darhemma skicka ett handskrivet brev till mig? Typ mejla om adressen, eller nagot?


S

Good morning, sunshine!

Godmorgon (for mig!)
Annu en ledig dag nu. Bade kul & laaaangt. Ska snart bege mig till gymmet igen. Tankte simma efter traningen idag, kanna pa det! Hur lange som helst sen jag gjorde det.
Vardforaldrarna aker pa en liten minitripp idag, och kommer hem pa fredag. Sen kommer tjejerna tillbaka pa lordag, sa nu ar dar ett antal helt ensamma dagar for mig & I. Hon sover dock borta, sa det blir huset for sig sjalv dessa kvallar! :) 
Jag ska forsoka fa kort lite mer idag. Det enda jag vet att vi ska gora idag ar att fixa bibliotekskort till mig, men det ar allt! Ah, jag vill ata sushi idag! Mums. 

Nej, ivag till the YMCA!


S

Bilder?

Jag har varit extremt dalig pa en sak! Att ta bilder. Det ar ingenting jag brukar vara dalig pa, sa egentligen vet jag inte varfor jag bara tagit (tror jag..) 5 bilder! Haha. Och inga har i Greenwich, eller jo! en igarkvall! Och sen har jag inte min egen dator som fungerar for att lagga in/upp bilder, sa det har ocksa med saken att gora. Omedvetet eller medvetet!?
I vilket fall sa far jag bli battre pa det! Dock kanns det som att detta ar en ny version av Hingham, sa inte otrolig skillnad! Annu fler mansions och mysiga vagar! Alskar verkligen att kora/aka runt och bara kolla pa alla hus! Otroligt fina hus finns har. Mamma & Peter, vad sags om att flyga over for en visning? ;)

Ikvall har varit valdigt lugnt. Foraldrarna har tog hem sallad till oss, fran Cosi. Massa nya grejer jag aldrig haft i sallad forut; - - Tranbar (njae...)
- Vindruvor
- Gorgonzola ost (usch&fy!)
- Apple

Men, god vart den allt! :) 

Sen har jag mest slappat framfor tvn. 90210! Aldrig sett den serien forut, alldeles okej for min del! Inget jag kanske skulle fa for mig att folja, men for en tisdagskvall sisadar! Forresten saknar jag nya serier, sasom SATC boxen jag i princip kollat klart pa. Galet! Och hela OC serien denna sommaren. Jag som inte kollar pa TV! Haha. Dock innefattar atminstone SATC lata dagar hos Tessi, sa jag klagar inte! :) Nu borjar jag bara tanka pa massa saker darhemma... Redan!? Inte bra! Men, det har ar ett ar, och jag kommer ju antagligen hem och halsar pa... Sa, varfor inte!? Tror sakert att detta kan bli bra! 
Fick mejl fran 5 st au pairer har i Greenwich idag. Svenskar & Brasilianare! Ska nog traffa nagra av de nu i veckan, eller nasta. Alltid kul med nya manniskor :) Och sen, Meg & Lisa fran Hingham, som gar pa college (2 olika) ca 30 min harifran. College!! Jag vill ga pa college ju.. Haha! En dag, kanske.

Nu ska jag stada upp mitt rum lite, tankte jag. Sen forsoka sova. Ska upp imorgonbitti och fara till gymmet!
Godnatt.


S

Driving, driving & driving.

Hallaja! :)

Idag har jag kort, kort & kort. Ensam! Kom val lite fel lite da & da, eller mest for att jag ville utforska vad som fanns langre bort pa vagarna, vilket hela tiden visade sig vara - ingenting! Naja, fick i alla fall sett en hel del av Greenwich idag! Ar dock lite "radd" for att jag kort lite for mycket, en fjardedels tank. Far betala nasta tank! 
Imorse tranade jag for forsta gangen har. Inte som Friskis, direkt. Men, det ar ett gym. Och det har pool! Om det nu kommer att anvandas.. Ska forsoka folja med I till hennes gym, och se hur det ar dar. Var inte helt fortjust i YMCA. Men det gar, om inget annat! De har pass & sa, sa kan nog bli bra anda. Blev bara en kort traning idag, och sen blev det iskaffe pa Starbucks och lite bilkorning. Sen mest hem om for att duscha & ata, sen akte jag ivag igen. Har inte utrattat allfor mycket nodvandigt, men kanns bra att ha varit ivag & kort. Av misstag hamnade jag pa motorvagen en gang, men kom ratt, skont var val det!

Nu har jag kommit hem, skulle hjalpa I med att stada tjejernas garderob, men finns inte sa mycket for mig att gora an... Sa, far hjalpa till sen! :)



S

Ny vecka!

Sa dar ja! Nu har jag overlevt forsta veckan! Overlevt och overlevt, men har ar jag i alla fall. Fortfarande lite irriterande att min data inte far in internet, sa ni far noja er utan alla dessa prickar! Funderar pa att kopa en ny labtop har, familjen tjatar pa mig om en Mac, men vet inte hur det blir med det. Kanns lite onodigt att kopa en sa pass dyr dator ($1300!!) och sa har jag inte vara tre sista bokstaver! Hm, hur ska jag gora!? Har iforsig alltid velat ha en Mac, tycker de ar betydligt finare, och sags aven vara lattare att hantera. Men, priset!? Annars far jag ta mig till Walmart eller nagot och kopa mig en billigare dator, en liten en, och vanta tills jag kommer hem, kanske!

I alla fall. Igarkvall var vi och sag ytterligare en film pa bio (jag klagar dock inte, alskar bio!). Interious Basterds! Tror inte den kommit ut hemma an? Vet att jag ville se den i alla fall. Den var okej. Kanske battre att vanta tills den kommer ut pa film, for sa pass bra var den tyvarr inte. Lang var den, narmre 3 timmar tror jag. 
Vad som ar ratt skont har ar att pa biblioteket har de 100-tals filmer man kan lana i en vecka! Jag & I akte dit igar, lanade hem Alfie, Transamerica & en till jag inte kommer pa namnet till. Superbra ju! Vad som ocksa ar skont har ar att jag fortfarande somnar direkt, typ. Lagger mig i sangen, funderar lite & vips - jag sover! Harligt!

Imorse vaknade jag och en liten stund senare knackar det pa dorren. Pappan kommer in, och hoppas pa att min dator som han jobbat med igar skulle ha internet, men tyvarr sa fungerar det fortfarande inte. Blev i alla fall betald for forsta gangen idag! :) Fick lite extra for matvaror, och kan fa mer sen ifall jag behover det. Haha, ni som kanner mig ratt vet ju hur jag kan ata! Dock har jag faktiskt inte haft storre matlust sen jag kom hit, men det ordnar val upp sig! 
Tjejerna ar ivag pa "camp" hos deras mormor & morfar nu i en vecka, sa jag har ytterligare en vecka av att hitta runt/ta det lugnt/forbereda mig. Har en kansla av att det inte kommer bli speciellt jobbigt att ta hand om tjejerna, de ar verkligen supersnalla. Kanske ar det bara iborjan, men enligt I ar de valdigt latta. 
Jag har fatt forslag pa att aka upp till Boston (Hingham) nu i veckan. Har lite delade kanslor infor det. Pa ett satt langtar jag ihjal mig pa att halsa pa alla igen. Dock kommer vissa inte vara kvar, utan har lamnat for skolan, men aven att jag precis kommit hit. Borde nog vara kvar, hitta runt lite, och ta en tur till NYC!?

Nu ska jag ga ner och se vad som finns till frukost!

Tessi, eftersom du inte hor av dig speciellt fort & mycket, lugnar jag nog ner mig har ;) HAHA! Saknar dig dock! 


Hor av er darhemma!!!


S

Humid & askvader

Usch, nu regnar det, och askar ute! Gaaaalet radd. Inte bra! Haha, skulle precis satta mig och skriva ett langt inlagg, men tror att jag tar det senare, for radd for askan! 


S

#3

Nu har jag upplevt min tredje dag har i Greenwich! Kan borja att beratta lite om igarkvall... Vi satt alla ner tillsammans (forutom den aldsta dottern!) och at god middag, sen for jag & I ut till Port Chester och sag en bio. Time traveller's wife blev det, verkligen sevard! Biograferna har ar betydligt storre an i Hingham omradet, sa det tycks om! Efter bion vart (fran I's norrlandska) det hem till en av hennes vanner lite snabbt, hon hade pool/bbg "party". Vi var nog bara dar i typ 15 min, men trevligt att traffa pa henne, verkar vara en harlig brasilianare. Sen blev det bara hem & jag gick upp pa rummet for att snart somna. Skont att man somnar direkt nar man bestammer sig for det. Ar det jetlagen eller pga min mysiga sang?! 
Idag vaknade jag upp vid 9 tiden, lite lagom si sa dar, om jag far saga det sjalv! Gick da ner & traffade pa Ona & Opa (tror jag de sager). Det ar mammans foraldrar, ena fran Indien, den andra fran Holland. Sen for jag & I till ett mall, dar hittades som vanligt Forever21 & shopping blev det! Hittade skinnvast med nitar, Rolling Stone's kort t shirt, silvriga stora armband m.m. Super! Har dock bestamt mig for att inte shoppa sa mycket nu detta aret, spendera mina pengar pa att resa osv istallet. Kan nog vara klokt!
Darifran akte vi hem om, traffade den aldsta dottern, gullig hon med! Sen kom min counselor med ett paket och vi fick pratat litegrann. Och idag var forsta gangen jag fick pratat med min vardmamma mer an nagra fa ord, sa det var trevligt. Gav de aven de sma presenter som jag hade med mig. Ett kubbspel & marabouchoklad. Uppskattat, verkade det som! 
Sen begav jag & I oss till Port Chester igen, och at pa Buffalo Wings nagonting, haha, kommer inte riktigt ihag vad det hette! Men, gott var det iaf! Sen lite mer shopping for att nu sitta har igen. Ingen dag att klaga pa, har haft det trevligtrevligt :) Har fatt kora ocksa! Vilket gick braigt. Sa, nu ar det gjort med! Nu ska bara en GPS hittas och sen kan jag ta mig ut pa vagarna, haha. Allt ser likadant ut haromkring, nu iborjan!

Imorgon vet jag inte alls vad som hander. Aterstar att se!

Tessi, jag saknar dig! 
Haha, jag ler varenda gang jag skriver det! Men sant ar det ;)

Och faktiskt, jag saknar er andra med! 


S

I Amerikaland!

Goddagens!

Nu har jag antligen (eller naja, for ett dygn sedan!) kommit till familjen. Var forst pa Orientation i 3 dagar, vilka var bland de langsta dagarna jag varit med om. Traffade dock en del trevliga manniskor, vilket aldrig ar fel! Men, langa var allt dagarna. Kan beratta mer om det nar jag fatt min egen dator till att fungera. Sitter vid datorn utanfor mitt rum just nu.
Igar blev jag hamtad pa hotellet av Isabelle (den forra au pairen) tillsammans med de tva yngsta tjejerna. Supergulliga! Verkar ha slappt all nervositet redan. Verkligen supersota! Och trott som jag var somnade jag nar vi kom hem, efter det forsta "Cluster meeting"! Hann dock packa upp det mesta, men sedan sov jag gott. 
Idag har jag blivit introducerad till vad komma skall... Lamnade forst av 9aringen pa sailing camp, och sen bar det av till parken, dar stackars minstingen blev sa yr att hon spydde! Stackare. Men, sedan akte vi hem och var hemma en stund. Hann ringa mamma  & Peter, vilket inte var helt fel. Sen sa bar det av till Bailiwick, dar mellersta tjejen spelar tennis. Dar ar en pool ocksa, sa dar spenderade vi eftermiddagen i detta dodandes varma vadret. Man kan inte ga utanfor dorren utan att vara i stort behov utav en dusch. Usch! Man ska inte klaga, jag vet. Men herre min skapare, haha!
Ska forsoka fa mitt internet att fungera i helgen, annars blir det forsta jag ska gora att kopa en ny dator, dar internet fungerar lite battre pa. Min dator var den ENDA som inte fungerade pa Orientation. Frustrerande! 
Ska ga & vara lite social nu, hade jag tankt! 

(Tessi, jag saknar ihjal mig efter dig ;) Tanker inte glomma vad jag ska avsluta inlaggen med, haha!


S

Nu gäller det

SIsta natten är borta, och nu åker jag snart!! Ska snart bege mig in till stan och köpa frukostbullar, första väskan är stängd, och nu ska bara det sista ner, såsom tandborste osv.

Sverige, vi ses om ett år!


S

Imorgon, 17 augusti 2008!

Nu så! Nu gäller det. Min sista natt i min egna säng. Sista allting!
Jag är glad att jag fått spendera mina sista dagar tillsammans med de som betyder något utöver det vanliga. Har verkligen haft en underbar vecka som fått mig att inte vara redo att lämna landet. För just nu känner jag mig inte övertygad för det här. Men, det kommer!
Jag är nästan färdigpackad. Är inte bra med det dära, så tar allt i sista stund! Men, har man bättre saker för sig, så har man :) Jag hoppas bara på att jag inte glömt något viktigt nu, för då känns det nog i efterhand att jag inte spenderat särskilt lång tid på packningen!

Imorgonbitti väntar frukost med Evelina, Monika & min kära mamma, sen så bär det av!
USA, , Connecticut, Greenwich för ett år. Galet!


S


Sista veckan!

Nu så har jag inte mycket tid kvar, en vecka rättare sagt! Och mycket ska hinnas med. Eller njae, eftersom det är mest roligheter, så är jag inte den som klagar! Träffa alla godingar så mycket det går, jobba lite & äta det som inte finns att äta däröver, haha. Packa?! Jaa, det ska ju försöka göras det med! Men, mycket ska inte ner i resväskorna. Tänkte satsa på mina ytterskläder främst! Hellre köper jag en hel del nya kläder, än lägger pengar & energi på nya vinterkläder etc, då jag faktiskt hittat min drömjacka redan! Usch, vintern. Sommaren ska ju först ta slut (börja?!) och hösten ska man ta sig förbi.
7 dagar! Lite ångest...

...men, godnatt!

S

The Embassy of the United States of America

I dagens läge känns det som att jag hade kunnat starta något drastiskt, allt för att försöka få bort systemet att man måste upp till Ambassaden i Sthlm för att få sitt visum för att kunna åka över och korttidsbo i USA...
...detta innebär för mig; avgång med buss onsdagkväll 22.10, framme i Sthlm torsdagmorgon 06.20 (notera - 8 timmars bussresa!!), ta bussen upp till Ambassaderna, stå i kö i en timme, och komma in som nummer 4. Tiden på ambassaden var ca 10 min, och sen strosa runt i Sthlm, i väntan på att kunna åka hem igen med bussen som tar 8 timmar. För att ta det hela snäppet längre - jag var helt ensam! Jag helt ensam!? Det fungerar inte så utmärkt, egentligen. Haha, blir efter någon timme en aningen trött på mig själv. Och inte hjälper det att jag spenderade ett helt dygn ensam. Nåja. Nu är jag hemma! Och visumet kommer med ett brev på Posten!
Igårkväll postade jag även brevet till mitt internationella körkort, så det bör väl komma i början av nästa vecka! Nu är alla förberedelser klara, förutom att köpa presenter, men det tänkte jag lösa imorgon =)
Förresten, fick mina flygtider idag med! Perfekta tider. Flyger från Köpenhamn 14.30 den 17/8 och mellanlandar på Island och är sedan framme i NY kl 19! Där har vi något jag inte kan klaga över!

10 dagar! 10 dagar! 10 dagar! Imorgon (eller, om 30 min!) är det 10 dagar kvar tills jag åker! Och massor ska hinnas med. För mycket?! Åh, har börjat få ångest. Inte bra. Men iväg ska jag!

Lite sömn hade inte skadat! =)


S

Känner varken in eller ut

Imorgon är det 2 (!!) veckor till jag åker, endast 14 dagar. Verkligen en konstig känsla. Jag känner inte så mycket för det. Självklart är jag glad att åka iväg, jag älskar ju USA och en ny upplevelse är aldrig fel. Men, jag trivs ju så bra här hemma just nu. Vad är det egentligen som gör att man blir redo att lämna allt här hemma, för att spendera ett helt år borta (igen!) och starta om på nytt. För, vare sig jag vill det eller ej, så vet jag om att mitt liv här hemma kommer inte se ut ens nära inpå som det gör idag, när jag kommer hem. Förra gången insåg jag mycket när jag var borta, det mesta av det var sanning, alltså precis som det visade sig vara när jag kom hem, men självklart fanns det saker som hade en viss bild på avstånd, men som visade sig vara precis som innan jag åkte iväg. Vänner är väl det främsta jag tänker på. Av mina vänner från före-USA-tiden, så träffar jag i princip bara två av dem. TVÅ! Det innebär att majoriteten försvunnet, och jag antar väl att det är verkligheten, att jag måste inse att så här blir det. Kanske är det lika bra?! Det visar sig ju ändå bara vilka som faktiskt finns där.
Nu har jag redan varit borta en gång, så den spänningen finns inte riktigt där. Denna gången lär bli annorlunda dock. Jag kommer ha en helt annan fritid, då jag är ledig hela dagarna, och sedan även på kvällarna. Endast morgonarna, och eftermiddagarna innebär jobb. Alltså - mycket ledig tid! Själv vet jag att jag inte har några problem att fylla ut ledig tid, så det kommer med all sannolikhet lösa sig.. Jag kommer ha en bil denna gången, vilket kommer underlätta en hel del, dels för att jag älskar att sätta mig i bilen och köra iväg, men även för att jag alltid har möjligheten att hitta på något..

... ja, ett år till! Borta från allt. Och alla.


RSS 2.0