September 28th

Hej!
Inte skrivit på ett tag nu, av olika anledningar.. Främst att jag inte haft min dator på ett par dagar, men även att jag då inte bott på ett ställe där man känner sig hemma, och att skolan börjat.
Jag har haft skola med lektioner en dag, den första var bara introduktion. Så igår hade jag två av mina kurser; Computer Applications och Expository Writing. Datorkunskapsklassen verkar väl...sådär. Men den andra verkar bra! Man ska skriva en massa. Redan fått en "läxa" - att skriva om sig själv utformat efter ett självporträtt av en jamaican, "Girl" heter den. Så satt igåreftermiddag med den ett litet tag!
Måste äta frukost nu, men ska sätta mig och skriva ett lite mer ingånget inlägg när jag har mer tid! Skolan börjar om en timme!
S

I'm going bananas!

Nu har vi varit osäkra på det här med lägenheten i flera dagar! Lämnade in deposition på $500, och har inte hört tillbaka mer än "imorgon, på tisdag etc..". Och jag står (kanske) utan boende imorgon!
Det är ett himla bry om att skaffa sig en lägenhet som internationell student, och inte lättare när man är två! Är man en kan man alltid bara hyra in sig i ett rum, men nu är vi två och behöver en hel lägenhet. Inte det lättaste!
Annars har jag haft ett par bra dagar här nu.
Var på en orientering för internationella studenter igår på skolan. Träffade en hel del trevliga människor. Nästan alla ska plugga någonting inom mode. Men där kommer jag "Management". Var nog den enda som "beskrev" linjen som Management också. Nåja, småsaker.
En rolig sak hände dock. Två tjejer kom fram till mig efteråt och sa att de båda kände igen mig. Den ena kom jag ihåg från ett par dagar tidigare då vi hade registrerat för klasserna. Men den andra, en blond, lång tjej, sa att hon inte kunde komma på vart eller hur hon kände igen mig. Men det visade sig (efter att jag tänkt efter) att hon och jag åkte på språkresa till England 2003. Samma kurs, samma allt. Haha, vilket sammanträffande! Träffade även en skåning, som jag träffade upp senare på kvällen för drinkar. Vi gick till en bar, ett mysigt ställe i West Village. Det är så otroligt fuktigt här nu, att det var allt jag kunde göra - klaga på värmen! Och trött blev jag. Men vi begav oss ändå till älskade Veranda efteråt. Var trevligt! Fick träffa mina vänner också, dörrvakten och två av ägarna. Det är alltid kul att träffa dem!
Kom hem i hyffsad tid, tror den var ca 3, och somnade strax innan 4. Vaknade inte förrän (!!) 12.30. UNDERBART! Första gången sedan jag kom hit som jag sovit längre än 7.00! Och tycker inte alls det är tråkigt att jag "sovit bort" dagen. Inte alls!
Nu ska jag ringa vidare till lite personer med lägenheter! Sedan försöka övertala någon att gå och äta sushi med mig, innan det väntas drinkar med Yasmine ikväll!
S

Brunch, Crunch & mobilkort

Dagen idag började med att jag var på sen frukost/brunch med Essie. En god australiensk vän, som jag känner från Greenwich, som även nu är student i New York. Vi satte oss på mysiga The Grey Dog i Chelsea-området. Var så härligt att träffa henne igen, få lite uppdatering om hennes "nya liv".
Efter vi avnjutit en liten måltid var, begav hon sig till skolan och jag ut på gatorna för att traska omkring lite. Hamnade tillslut på Forever21 och hittade tre plagg. Lite snabbvisning här:
En terracotafärgad typ cardigan!

En klarblå (bilden ger inte färgen rättvisa!) långklänning!

En transparent svart blus med vita detaljer!

Kan visa allt igen när jag faktiskt har det på mig! Och ja, just det! Köpte även ett halsband, som jag ska ha till klänningen, tänkte jag!
När jag kom hem från rundan, skulle den ena tjejen som bott här ett tag åka hemåt, så sa hejdå till henne. Rebecca kommer flytta in där imorgon!
Skulle sedan prova på ett gym här mitt över nu på eftermiddagen. Gick dit, fick information och guidad tur, sedan en provträning som han egentligen inte ville "bjuda" på. Jag hade fått ett 5-dagars pass igår, men han kunde inte ge mig det för att jag inte hade NY id? Nåja, fick iallafall en gratis provträning. Gymmet visade sig kosta rent för mycket! Ca 600kr för att bli medlem, sedan ca 400kr per månad! FÖR EN STUDENT. Det har fröken här inte råd med. Så, får väl leta vidare! Ligger ett annat gym nära här, en kedja (New York Sports Club), ska se till att provträna där snart! Sen får jag väl se!
Jag beställde ju som sagt en mobil igår, och den skulle ha kommit idag, men vet inte riktigt om den kanske kommit när jag varit ute, men det vore lite otur. Och vet inte riktigt vad som händer ifall man inte är där när de kommer. hmmm.
Ska iallafall ut nu och fixa simkort, med fria samtal, sms & surf.
Tänkte även dra mig uppåt mot Harlem, bara gå runt och känna hur det känns att vara däruppe. Sedan neråt mot downtown eller midtown och käka något och kanske dricka ett glas vin! Lite ensamvarg nu, men är faktiskt rätt skönt! Sen blir det tidig kväll!
S

Ny mobil och registrering i skolan!

Godkväll i Sverige!
Nu kom jag hem för en liten stund sedan, efter att ha fixat registrering i skolan.
Fick följande schema:
Måndag & Onsdag:
9.50-11.35 Business Organization and Management
13.30-15.15 Environmental Conservation

Tisdag & Torsdag:
8.55-10.40 Computer Applications
10.45-12.30 Expository Writing

Tja, inte så farligt schema, men inte som jag hade tänkt mig/ville ha. Fick inte påverka något själv den här terminen. Blir ju ingen direkt sovmorgon, förutom på fredagar då jag kommer vara ledig! Det var en sak jag verkligen ville ha, så det var skönt att de blev lediga iallafall. Annars ska jag nog försöka sätta mig in i vad det faktiskt är för klasser nu i veckan. Speciellt Environmental Conservation & Expository Writing. De andra två säger ungefär sig själv.
Fick även ett Student ID, som vanligt ser det ut som ett Mugshot (när kändisar blir tagna av polisen), men det är iallafall ett ID, haha.
Ser inte bilden så tydligt, men så ser iallafall ID'et ut!

Och nu när jag kom tillbaka, så bestämde jag mig för att beställa en mobil från amazon.com, där jag har ett medlemskap. Blev en Samsung Galaxy Ace, har allt man kan behöva, och kommer sedan köpa till ett simkort med Obegränsade samtal, sms & internet. Kan bli bra! Är ju inte direkt jätte Hi-Tech när det kommer till mobiler, så denna blir en bra start, tror jag. Hade tidigare en Samsung när jag bodde i Greenwich, så vet ju hur den används. Bara lite bättre telefon nu!
Man kan inte annat än älska USA för deras priser - betalade ca 2000kr för denna!

Tänkte att om jag känner för det när den kommer ut, så satsar jag kanske på en iPhone 5, och använder denna till min svenska mobil i så fall! En bra start iallafall!
Nu ska jag snart åka ut till Greenwich, eller ja - Mamaroneck först för lite boxning!
Deb möter upp mig på tågstationen, sedan tar vi oss till gymmet, boxas, sedan väntas dinert, och antagligen lite packning av saker hemifrån henne (där har jag alla mina kläder etc, som jag hade när jag levde i Greenwich). Och får förhoppningsvis träffa mina tjejer med! Åh, vad jag saknar dem!
Skriver mer när jag hört från lägenheten, om vi fick den och då allting står klart att den är vår för två månader!
S

It takes time..

Ja, både att ta sig tiden att skriva ihop något vettigt, och att få allting fixat häröver!
Jag har dock kommit lite längre i processen av...allt!
De sista dagarna har inte varit väldigt händelserika, bortsett från lägenhetsletande, som tagit upp ungefär all ledig tid. Jag har, tillsammans med Rebecca, gått runt på Manhattan, timmar efter timmar, för att se vad som finns på marknaden, gå på öppna hus etc. Utan större framgångar. Så vi bestämde oss för att ta en lägenhet nu för 2 månader uppe i nedre delen av Harlem. Kanske inte ultimat läge, men lägenheten var väldigt fin, och ligger bara två blocks från tunnelbanan. Så inte ska man behöva oroa sig för skumma människor nu i två månader, haha. Vi skrev på en Application form igårkväll, betalade en fee, och kommer höra tillbaka idag eller imorgon. Så om allt går igenom, vilket nog inte kommer vara något problem, så har vi en lägenhet att befinna oss i om ca 10 dagar.

Bortsett från lägenhetsproblemen, så har det varit otroligt skönt att vara tillbaka. Bara känna att man är i New York är underbart. Idag ska jag hälsa på i Greenwich. Jag ska även hänga med Deb till en boxningspass. Åh, vad jag saknat boxningen. Tur att jag har henne och hon har mina boxningssaker hemma hos sig! Bortsett från (möjligtvis) 8 timmar av promenering varje dag, så har jag inte fått någon träning sen jag lämnade Sverige, så det ska bli skönt att svetta av sig lite haha! Och sedan efter ska vi äta på väääärldens godaste diner. Har verkligen saknat att vara där 4 gånger i veckan, och ta samma sallad haha. Åh, längtar lite efter eftermiddagen & kvällen idag.

Men innan jag får åka iväg väntas registrering på skolan. Ska upp till skolan om ca 2 timmar. Eftersom jag har betalt, så slipper jag göra det idag. Så idag antar jag att jag ska få en liten check hur mitt prov gick (kändes bra) och därefter sätta ihop ett schema till mig. När jag väl har schemat och vilka kurser jag ska läsa, kan jag inköpa böcker. Sedan är jag redo för måndag!
Förresten, ursäkta att jag inte lägger upp några bilder. Har inte varit mycket kul att lägga upp. Nej, jag ska vara ärligt. Jag har inte tagit ett endaste foto sen jag kom hit. Får nog börja nu!

Jag saknar er därhemma redan! Var så skönt att få träffa er alla!
S

New York, I've missed you!

Godmorgon (på mig iallafall..)!
Ser ut som att jag kan behöva några extra timmars sömn, men icke!
Sitter här i mitt hyrda sovrum (haha!) och är trött, men kan inte sova. Var ute igårkväll, på några glas vin. Kom inte hem förrän halv fem, och vaknade halv åtta igen. Sömntimmarna där går inte riktigt ihop! Det var trevligt iallafall, så värt det var det! Det blev med de två tjejerna som bor här, och en vän till den ena tjejen.
De som bor här är förövrigt väldigt trevliga! Hade lite tur där!
Tänkte ta dagarna lite uppdelat nu och berätta vad som hänt:
Fredag - Gick upp tidigt för att hinna träna, packa etc innan flyget till New York. Flög med lågprisflygbolaget Iceland Express. Hade hört lite dåligt om det, föseningar etc, men det enda jag kan "klaga" över var att det fanns ingen tv, och man blev inte serverad NÅGOT. Inte ens vatten. Men annars var det helt okej.
Kom fram vid 20 amerikansk tid, och in till city kom jag ca 23. Fick nycklarna till lägenheten av delit (där man kan köpa mat etc 24hours a day), men fick först fel nycklar. De var menade till en äldre dam, så där stod jag utanför dörren och undrade och fick lite smått panik över varför jag inte kom in. Fick gå tillbaka och få de rätta nycklarna, sedan försvann jag in!
Klarade av att sova ganska så snart, även ifall det var lite svårt med allt ljud utanför, men det kommer jag snart vänja mig vid!
Lördag - Vaknade upp lite då och då under natten, men gick upp strax innan min väckarklocka ringde kl 8.00. Gjorde mig lite snabbt iordning (ingen dusch, hade inga handdukar än... haha), och begav mig ut. Gick  runt och letade efter någonstans att käka lite frukost innan jag skulle möta upp Rebecca & hennes bror. Hittade ett jättegott bagelställe, där det blev en Peanut butter bagel. Mums.
Gick därefter till Starbucks där vi skulle mötas, men möttes av en skylt att det var stängt. Toppen - vi som inte har mobiler att nå varandra på. Gick till en annan närliggande Starbucks, för var i behov av internet. Sedan möttes vi snabbt upp innan jag begav mig till skolan för att skriva Placement test.
Testet tas för att kolla vilken engelska och matte nivå utländska studenter ligger på. Fick 2 timmar på oss, tyckte det lät jättelänge, men efter att ha skrivit klart provet på datorn, stod sluttiden på ca 1,5 timme.
Provet var uppdelat i en uppsats, sammanlagt 40 (eller 60!?) engelska frågor följt av 20 mattefrågor. Allt var betydligt lättare än övningstestet jag gjorde på flyget hit! Kändes bra!
När sedan provet var skrivet drog jag mig tillbaka mot lägenheten. Möttes där av tjejerna som bor här, som jag innan dess inte träffat, och pratade lite. Sköna tjejer! Efter bara en halvtimme hemma, drog jag mig neråt för att möta upp Rebecca med bror igen, för att kolla runt i East Village efter lägenheter. Vi satte oss på Starbucks med deras Blocket, Craigslist.com, och började leta. Gick till det första öppna huset och stannade där ett braaaa tag. Blev lite smått förälskade. Bestämde oss att även ifall priset var bland de högre vi haft i åtanken, så ville vi ha den. Blev sagt att ungefär 3-4 månader skulle vi få betala. Men när vi väl mötte gubben som ägde huset, visade det sig om 6-7 månader istället, och det får vi inte ihop tyvärr. Så fick gå därifrån med papper om Guarantor (person som kan gå i borgen för oss), men tror inte det kommer lösa sig ändå. Så nu är vi tillbaka till att leta.
Gick sedan runt och satte mig slutigen för lite mat. Insåg då hur hungrig jag var, hade inte ätit på hela dagen. Blev en fräsch kinarestaurang, med kyckling och grönsaker.
Fick ett sms från ena tjejen här när jag satt och åt att de skulle ut och ta några glas vin, så tänkte att jag skulle hänga på! Hoppade in i duschen så fort jag kom hem (hade handlat haddukar, så kunde ta min första dusch!) och gjorde mig iordning. Från det så blev det några glas vin här hemma, massa Youtube klipp och alltmänt hade det trevligt innan vi satte oss i taxin ner till Meat packing district och The Standard Hotel. Trevlig första dag!
Söndag - Vaknade efter tre (!) timmars sömn, och sitter här och skriver. Ska ut och käka frukost med tjejen i rummet bredvid, men inte innan tio blev det bestämt. Så ska nog stänga ner här och ta mig ut på en promenad. Kan inte somna om :( Tråkigt! Men senare idag ska vi kolla på lite fler lägenheter (kanske bara en dock) sedan ska jag träffa Sandra! Woohoo!
Haha, den senaste bilden jag kunde hitta på oss två!

Nej, nu ska jag ta på mig joggingskorna och ta mig en promenad i området i min nya hemstad, New York!
S

Hejdå Sverige!

Nu sitter jag hemma för sista gången på ett bra tag, antagligen.... Idag bär det av igen! Tillbaka till New York! Jag har längtat efter denna dagen, vilket även hjälpt mig att njuta av tiden hemma!
Mitt flyg går inte förrän 14.40, men har varit uppe sedan 6 för att kunna säga hejdå till Peter, och så har jag tränat lite snabbt, ska snart äta sista frukosten med mamma. Sedan lite sista packning, och sedan åker vi. Har skrivit ut Sample test av provet jag måste skriva imorgon, för att kolla min engelska & matte. Ska väl inte vara så svårt, hoppas jag! Även skrivit ut lite CSN papper etc, och packat tidningarna. Så jag ska väl ha att göra på planet. Hoppas att jag har egen tv skärm. Har en känsla att jag inte kommer att ha det, då jag flyger med något slags lågprisbolag. Men vi får se :)
Hörs när jag är framme!
S

Snart så!

Nu är det inte många dagar kvar här i Sverige.. Åker ju på fredag, så bara resterande dag kvar av idag, och imorgon som är full dag, sedan vid 11 på fredagsmorgon lämnar jag Sverige på obestämd tid.
Efter att ha varit hos läkare & sjukgymnast idag, och införskaffat de sista nödvändigheterna (nattkräm, puder som bara finns hemma, och face mist från MakeUpStore...) så känner jag mig redo! Packas ska forfarande göras. Men ringde till CSN nyss, och på fick ansöka om försäkringen på ett annat sätt, för det funkar inte på det "vanliga" sättet. Men annars är nog allting fixat.
Nu ska jag jogga/springa av mig godiset & glassen jag nyss åt (efter lunchen, haha), och sedan kommer min framtida rumskamrat hit för lite planering. Hade ju varit härligare att redan nu kunna bestämma att vi ses på en restaurang för ett glas vin för att planera. Nästa vecka. Eller kanske redan i helgen!
Ha en fin dag!
S

3 dagar kvar i Sverige!

Nu har jag bara 3 hela dagar kvar hemma. Eller ja, är jag hemma, eller ska jag hem?! Jag har insisterat att jag är ju såklart hemma nu, men ska snart tillbaka till USA. Vet egentligen inte längre... USA känns mer hemma, iallafall just nu.
Igår försökte jag få lite gjort, men lyckades inte med allt jag borde fått gjort!
- Hälsa på morfar & faster T - Bokade in att åka till morfar på torsdag! Tänkte även kombinera det med Center Syd, och köpa på mig lite nödvändigheter... typ nattkräm, så inget intressant alls.
- Sjukgymnast på onsdag - Fortfarande på onsdag, imorgon. Ska bli skönt om hon kan göra något åt dessa ryggproblem. Ser nog ut som 21, men dubbla det, eller trippla det för den sanna åldern. Åh..
- Packa, kanske? - Görs på torsdagkväll?! Kom på att jag behöver ju mina kläder/saker fram tills dess.
- Säga hejdå till "alla" - Tror inte jag fått säga ett riktigt hejdå till någon än. Eller kanske. Man vet ju aldrig om man hinner träffa alla igen, dock hoppas jag på att få se lite fler ansikten snabbt innan jag åker.
- Köpa på mig en försäkring - Inte det lättaste när CSN klyddar! Åh, jag brukar alltid bli irriterad när jag hör svenskar vara irriterade på CSN eftersom vad de gör är att underlättar med pengar för studenter. MEN, igår, när jag tagit mig tid till att få det gjort, så klyddar det hela dagen. Åh.
- Betala in pengar till hon jag hyrt rummet av när jag kommer fram - Första CHECK!
- Fixa klart alla stipendieansökningar - De är utskrivna & klara, ska bara dela upp de i kuvert och skriva under!
- Mejla personer i NY om lägenhetsvisningar - Betar av en efter en!


Känns rätt så bra! Dock har jag inte stor lust att göra något, förutom att träna, äta choklad & träffa vänner nu när jag är hemma. Men, jag ska nog lyckas få gjort resten med.
Sen är snart fredag här. Och älskade New York!
S

4 dagar kvar

Godmorgon!
Idag är en bra dag.. Början på samma vecka då jag flyttar till New York! Åh, vad jag längtar till fredag!
Jag ska inte påstå att jag inte tycker om att vara hemma, för det gör jag. Har varit skönt nu ett tag, men överlag tycker jag Sverige är tråkigt.. Inte för mig, just nu. Jag känner mig mer hemma däröver förtillfället. Men kan knappt inse att nu är jag på samma vecka som veckan då jag flyttar tillbaka!
Finns ett par saker jag måste göra innan jag åker (men det mesta är gjort, faktiskt!):
- Hälsa på morfar & faster T
- Sjukgymnast på onsdag
- Packa, kanske?
- Säga hejdå till "alla"
- Köpa på mig en försäkring
- Betala in pengar till hon jag hyrt rummet av när jag kommer fram
- Fixa klart alla stipendieansökningar
- Mejla personer i NY om lägenhetsvisningar
Jag tror och hoppas att detta är allt!
På fredag åker jag!



S

Gamla godingar!



Fin kväll, fina människor!
Var lite återförening med barndomsvännerna från Klågerup igårkväll. God mat, och gott umgänge. Det blev två lekar, en med lappar mellan kroppsdelar, och en "gissa låten". Sen kom musiken på, Ronny, Ragge & Anna kom fram, därav sista bilden (som jag inte vet hur man vänder?). Från Klågerupsdisco tiden. Jag och Nina! Underbart.
Jag har inte alls varit på humör för att gå ut sedan jag kom hem, men igår så följde jag med. Körde, så blev nykter utgång, men hade minst lika kul för det! Härliga gamla godingar, som man för en gångs skulle kan sjunga med på. Men det är ju så fruktansvärt varmt på uteställen i Sverige. Herregud! Jag är van vid AC, vilket bidrar med ingen svett i sikte, och behaglig kroppstemperatur. Men icke.
Och känns otroligt skönt idag, ingen bakfylla, fick sova 6 timmar (mer än vanligt...). Och nu ska jag sätta igång dagen. Massa träning nu, sen handla, sen middagsbesök!
Hoppas ni haft en fin helg!

S

Tråkig gammal dam

Godkväll!
Fredagskväll, och jag är hemma strax efter 22. Skulle kunna tro att jag gått och blivit gammal, men har mått så konstigt sen jag kom hem. Trött i kroppen, och sinnet och ingen riktig lust för att festa. Känner mig sliten.
Kvällen spenderades på TGIF med mamma och hennes arbetskamrater. Liten sallad, och lite prat. Sedan drog jag mig hemåt.
Imorgon väntas en rolig kväll iallafall - alla barndomsvännerna ute i Klågerup! :)
Nu - ännu en film.
Förresten, boendet har löst sig! Har ett rum att hyra mina första tio dagar! Perfekt. De som bor där går t.o.m. på samma skola som jag ska börja på, vilket är ännu bättre! Känns bra! Slipper gå och tänka massa på det nu!

Sov gott, eller ja - hoppas ni har en lite galnare kväll än mig!
S

Hotelletande

Efter att tagit mig igenom närmre en mil löpning, så sitter jag här och försöker hitta någonstans att ta vägen när jag kommer fram till New York! Inte lätt. Inte lätt alls! (på en studentbudget....)
Jag har sökt runt på massvis med hostels & hotell men utan någon vidare framgång. Jag kommer fram till flygplatsen (Newark, NJ) kl 19.55 på fredagskvällen, vilket betyder att jag är framme i city närmare 22-24 tiden. Och de flesta sidor med bra priser, tar ut en avgift på 200kr för varje timme efter 20 man checkar in. Otroligt roligt om man kommit fram runt midnatt, och måste hosta upp uppåt 1000kr pga sen ankomst.
Frustrerande! Hade varit så skönt om man hade haft lägenhet när man kom fram, inte behövde tänka mer på det. Men så är ju inte situationen, tyvärr. Har hittat en fin liten etta jag kan hyra (dock lör-tis), så fixar jag bara första natten, så kör jag nog på den! Någonstans måste jag ju ta vägen!
Får försöka lite mer, se om något otroligt dyker upp - ett hostel/hotell som har alla tillgängliga dagar för mig. Vore ett under just nu!
S

Mmmm..

..Marabou! Åh, choklad. Att det kan vara så gott!
Efter en mysig kväll med två fina vänner, kom jag hem och fortsatte äta denna godhet.
Jag har varit otroligt duktig sedan jag kom hem, att inte vräka i mig av alla gottigheter som finns här hemma! Men ikväll fick jag smak på det när vi kollade tv, att jag fick öppna mig (och äta upp!) ett när jag kom hem! Underbara svenska Marabou! Mums.

Imorgon börjar min sista vecka i Sverige. Imorgon om en vecka åker jag tillbaka till älskade New York.
Det är både med glädje och sorgsenhet som det sägs. Har varit rätt skönt att vara här hemma, ingen stress, inget jobb, inte mycket jag har varit tvungen att göra. Men gud, det ska bli alldeles underbart att komma tillbaka, till en stad där det alltid finns något att göra, att alltid ha ett alternativ.
Nu när det närmar sig så, så känner jag även av stressen, med t.ex. boendet. Jag vill så gärna bo nere, vare sig det är på East eller West. Gärna West Village, då det, enligt mig, är den mysigaste delen av Manhattan. Men jag har insett att pengarna inte riktigt räcker till nu första året iallafall. Att behöva leva på ingenting för att bo precis där man vill, kanske inte är värt det.. Eftersom kontrakt oftast signas för ett år, så kan ju ekonomin ändras en hel del under den perioden, och jag vill inte stå där utan att kunna betala hyran. Eller att inte kunna äta. Vore inte så klokt. Så nej, det lutar mer och mer åt Upper Manhattan. Och sedan satsa på "bättre" boende nästa år. Vem vet, vi (jag och Rebecca, som jag ska bo med!) kanske stormtrivs längre upp. Vi får allt se! Det ska dock bli otroligt spännande, och alldeles, alldeles.. underbart. Vart vi än bor!

Såg precis Sex and the City med mitt fina sällskap, Mr. Marabou, och nu ska jag sätta på en Irene Huss film jag påbörjat, men inte avslutat.
Sov gott!
S

Åh, Sverigeväder!

Ja, precis som alla andra dagar jag varit hemma, så regnar det ju här i Malmö! Jag har dock redan fått in träning, men gör som varje annan dag - Powerwalkar på löpbandet här hemma framför Top Model. Jag, som aldrig kollar på tv annars, har gått från inget till ett par timmar om dagen.. Usch! Fast iförsig, jag motionerar samtidigt, så det är ju inte så farligt illa. När detta Housewife-livet (yngst i familjen, men känner mig som en äkta Housewife, ungefär att jag är hemma - till ingen nytta!) är över, så blir det inte mycket latandes & tv-tittande.
Och New York i ära, har jag dragit på mig min New York tröja, som jag hittade längst inne i garderoben. Lika skön som den var för ett par år sedan när den införskaffades!



Hoppas att ni har en fin dag, trots regnet!
S

9 timmar!

Godmorgon!
Helt otroligt. Inatt sov jag ostört för första gången sen jag kom hem... i 9 timmar! Har inte kunnat sova en hel natt sedan jag kom till Sverige. Men inatt så! Inte är jag mycket piggare för det, men känns iallafall skönt.
Nu ska jag gå ut i köket och ta mig en kopp kaffe! Hoppas på fint väder idag (har ännu inte kollat ut..) får då vill jag ta en lång promenad.
S

9 dagar kvar.

Godmorgon!
För en gångsskull, så lyckades jag sova nåt så när länge idag. Somnar varje natt ute i soffan, pga övriga störande ljud i huset. Haha, kan ju tolkas hur som helst det där, men menar mammas hosta! Tycker synd om henne, men när jag väl försöker sova, så går det inte när jag hör hosta varannan minut. Så jag lägger min framför tvn med en film i hopp om att somna, vilket jag oftast gör inom en tid. När jag väl vaknar mitt i natten, då går jag in till min säng och sova så länge jag kan. I dagens fall, till ca halv elva. Inte illa för att vara mig! Men är jag utvilad? Nja..

Och kommer ut i köket till en lapp där en sjukgymnasttid är bokad. Den ENDA tiden jag inte kan på dessa 9 dagar (eller blir det kanske 8 dagar + dagen jag flyger tillbaka?), för jag ska till läkaren. Jag hoppas den går att omboka. Behöver det sååå för min rygg! Ska ringa dit nu! Fick tiden ändrad! Hälsade tack från ryggen! Åh, så skönt att det gick att omboka! Har haft besvär med min låga rygg (heter det så på svenska?) ett tag nu, och den är så tight, och nu känns det som att jag är helt sne. Får se vad sjukgymnasten har att säga!

Jag har känt att jag varit så trött (möjligen brist på sömn?! haha) att det har tagit från mig lust att göra saker här hemma. Känner dock att jag träffat de flesta, men har inte hittat på så mycket. Även brist på pengar, då allt gått till nödvändigheter (även ifall ett par skor, en väska etc slinkit med....). Lite tråkigt nu när man väl är hemma. Och jag är bara hemma i 9 dagar till. Nästa fredag går planet tillbaka till älskade New York! Har ett par fler lägenheter på gång nu, ska kolla på några stycken när vi väl kommer dit! Ska bli spännande!
Nej, nu ska jag dra igång dagen, ska ut och springa på bandet lite.. Innan en vän kommer på besök!
Ha en fin dag,
S

Stolt dotter!

Från en stolt dotter;
Mamma har satt igång, äntligen! Tränade henne i lördags, och ska träna henne nu ikväll med! Toppen!
Och duktig är hon :) Hon kommer säkert bli en liten muskelknutte igen. Haha kanske inte, men starkare iallafall, och det behöver den lilla klenisen allt!
Var väl mest det jag ville säga!

Jag själv går här hemma och tar det lugnt. Hade en otroligt konstig dröm inatt. Var tillbaka i mitt gamla, gamla hus i Klågerup, där jag bodde fram till att jag var ca 11 år. Helt plötsligt ser jag (och människorna jag är med, kommer inte ihåg vem de var) att himlen ser annorlunda ut. Och månen är väldigt stor. Samtidigt som jag inser att den är så stor, så ser jag att den kommer närmre och närmre jorden. Och den faller, några hundra meter ifrån vart vi står. Och då ändras världen. Den går inte under, vilket jag var orolig för, utan ändrades. Efter ett litet litet tag, så händer samma sak, fast med solen. Känns lite mer oroligt när jag ser en brinnande sol som störtar mot jorden. Men, när den väl är på jordens mark (något lite längre ifrån vart jag står) så förvandlas allt till en ö, med blått vatten och mjuk strand. Sedan vaknade jag!
Undrar vad det kan betyda? Antagligen är jag väl nervös inför vad som komma skall, att något ska hända, men att jag ändå vet att allting ordnar sig tillslut.

Åh, har shoppat lite i helgen med! Lite smycken från Glitter. Har inte handlat där på ett antal år, men gick in dit, då jag såg att de hade erbjudande om 3 för 2, och köpte två omgångar. Massa fina silversmycken blev det! Och även dessa sköningar;
Nu behöver jag ingen man längre. Jag är lite nykär.

Nu ska jag försöka få mamma att byta om så att jag kan träna henne innan det blir sent!
S

Kommunikationsproblem löst!

Äntligen har jag fått tillbaka "min" mobil igen. Nåja, numret iallafall. Har en gammal goding. Så får nöja mig med det nu när jag är i Sverige, i ca 2,5 vecka till.
Förresten, ursäkta den nyvakna looken alltid, finns inte mycket motivation att se någorlunda ut när man går hemma som en hemma fru utan man!
Längtar faktiskt tillbaka till New York, känns som det är rätt beslut att åka tillbaka! Fast jag njuter helt fullständigt av min tid hemma.
Kom precis hem från att ha hämtat sim-kort hos min fd granne, då ett brev från Telenor legat hos de nya ägarna till vårt hus ett tag. Här har jag gått och undrat! Nu är numret tillbaka iallafall, så bara att höra av sig för er som har mitt nummer - för jag har inte era!
Nu ska jag laga lite grönsaker och möjligtvis... tonfisk (!?) till frukost/lunch. Hann inte äta imorse innan jag körde mamma till jobbet!
S

RSS 2.0